sunnuntai 7. huhtikuuta 2013

Su 7.4 Haastajaloppuhuipentuma

11.00 Tampereen Tenniskeskus ja haastajaloppuhuipentuman semifinaali

Vastaa oli tulossa FBC Turku, jolla tilastojen valossa kausi on ollut varsin samanlainen omamme kanssa. Alkusarjasta 4. sija, jonka seurauksena jatkosarjaan, joka suoritettu ilman tappioita. Sen jälkeen karsintoihin, jossa ylemmän jatkosarjan voittaja ulos ja tie kohti Tamperetta ja loppuhuipentumaa auki.

Fiilis pojilla ennen peliä oli odottava ja hieman jännittynyt, mutta onneksi sali oli tyhjänä ja saimme vetää hyvän pallollisen lämmön ja tottua Tennarin alustaan. Paikat auki, viimeiset neuvot ja valmiina tiukkaan ja uhrautuvaan puolustukseen, josta paikat vastaiskujen kautta.

Ensimmäisessä erässä suunnitelma toimi muutaman minuutin, jonka jälkeen muutama ylipelaaminen ja puolustuksen merkkausvirhe, josta vastustaja rokotti. 2-0 meidän pelissä ensimmäisen erän jälkeen on varsin normaalia, joten toiseen erään pieniä muutoksia ja uutta höyryä päälle. Ensimmäisen erän osalta olisi ollut mielenkiintoista nähdä tilastoja, sillä ainakaa itse en muista meiltä laukauksia maalivahdille asti? Pallot viipyivät liiaksi lavassa ja ratkaisut jäivät usein odottamaan itseään vastustajan puolustaessa mainiosti.

Toisessa erässä karvaus korkealta ja ajassa 17.48 pienen paineen kautta Eelin kavennus 2-1, Topin ja Villen hyvästä esityöstä. Valitettavasti vaihde muuttui hyökkäykseksi ja parissa minuutissa vastustaja pääsi 4-1 johtoasemaan. 19.39 Eelin toisella maalilla taas peliin mukaan 4-2. Peli ei kuitenkaan lähtenyt rullaamaan ja tuttu liike jäi odottamaan itseään. Pallo liikkui hieman paremmin, mutta laukausten määrä jäi edelleen vaatimattomaksi. Toisen erän jälkeen tilanne 6-2, joten kirittävää viimeiseen erään 4 maalia.

Erätauolla sovittiin suoraviivainen avauskuvio, jolla pääsisimme murtamaan vastustajan puolustuksen palasiksi, mutta taisi se unohtua erän alettua. Kolmatta erää oli pelattu 16 sekuntia, kun vastustaja alivoimalla pääsi meidän päätyymme ja onnekkaiden pomppujen seurauksena omien jalasta pallo maaliin. Kirin rakentaminen tuntui hetkeksi murenevan, mutta varsin nopeasti saimme juonesta taas kiinni ja palloa alettiin määrätietoisesti toimittamaan vastustajan päätyyn. Vetoja saatiin torjuttavaksi asti ja syötöt annettiin tyhjään tilaan. Vaikka oma peli saatiinkin käyntiin ja ajoittain se näytti jopa varsin mallikkaalta, oli kirittävä maalimäärä joukkueelle tällä kertaa liikaa. Lopun pari minuuttia ilman maalivahtia ja pyöritys hyökkäyspäässä ei tolppia ja ylärimoja enempää tuottanut, joten ottelun lopputulos FBC Turulle 7-2.

Pojat voivat kuitenkin olla tyytyväisiä suoritukseensa ja kauteensa. Vaikka kauden viimeiseen peliin ei sitä tarvittavaa iskua saatukaan aikaiseksi, jaettu kolmas sija Sisä-Suomen ja Länsirannikon haastajasarjassa on erittäin kova suoritus! Sitä paitsi loppuottelusta meidät tiputti juuri se ykkössijan Ilvekseltä lukemin 5-6 vienyt FBC Turku, joten huonolle nipulle ei hävitty! Ollut hienoa seurata teidän kehittymistänne kauden aikana ja sitä miten pelistä toiseen tekeminen menee eteenpäin ja suoritukset ovat kypsempiä vaihto vaihdolta. Itse ainakin olen ylpeä teidän suorituksestanne, joten toivottavasti olette tekin!