keskiviikko 28. toukokuuta 2014

Kausi paketissa ja katseet uutta kohti

Kausi on pitänyt sisällään hienoja hetkiä sekä tunteita jotka tulevat pysymään mielissä vielä pitkään. Saimme nauttia voittojen tunteesta sekä kärsiä tappioiden karvasta kalkkia. Suurien tunteiden hetkellä on vaikea nähdä sitä kaikkea hyvää mitä niistä matkallemme aina mukaan saadaan, mutta näin jälkikäteen niiden vaikutus on helpompi nähdä. Itselle ikimuistoisia hetkiä on paljon, mutta on muutamia asioita kaudelta, joita itse pidän eräänlaisina highlighteina ja haluan ne teidän kanssanne jakaa. Ne eivät niinkään liity voittoihin tai tappiohin vaan hetkiin tai asioihin, jotka näen joukkueen toimivuuden osalta tärkeinä.

1.Suurimpana ylpeyden aiheena esiin nouseekin yhtenäinen joukkue, joka taistelee ja toimii toistensa tukena. Pojat ovat poikia ja moisessa porukassa voimakkaat hahmot ottavat aina oman tilansa. Eräänlaisesta keskinäisestä nokkimisjärjestyksestä huolimatta pojat arvostavat toisiaan ja antavat toisten olla omina itsenään. 2.Kahtena erillisenä joukkueena toimimisesta huolimatta, joukkue on yhtenäinen ja toisten onnistumiset on koettu yhteisenä onnistumisena. 3.Tappioiden hetkellä jokaisella on oma yksilöllinen tapa purkaa tunteensa ja niitä on opittu kunnioittamaan. Tunteiden käsittelyssä on menty eteenpäin ja vastustajienkin suorituksia on opittu arvostamaan. 4.Harjoituksien vetäminen on helpottunut, sillä harjoittelu on oivallettu itsensä kehittämisen näkökulmasta, eikä pakollisena asiana, josta yritetään luistaa. Malliesimerkkinä tästä nousee mieleen Jukolan korvaava lenkki syksyisessä tihkusateessa, johon osallistui vapaaehtoisuudesta huolimatta 27 poikaa, kuuden pojan ollessa kiekkotreeneissä! 5.Kunnianhimo ja voittamisen tahto. Peleihin valmistaudutaan huolella ja pidetään huolta ravinnosta. Kentällä annetaan kaikkensa ja työtä tehdään summerin soittoon saakka, vaikka taululla olisikin epätoivoiselta näyttävä tilanne. Tahtoa tästä porukasta löytyy ja häviäminen ei ole koskaan vaihtoehto! Meillä on huikea joukkue, josta löytyy hienoja persoonia, jotka näkevät toisten erilaisuuden olevan vahvuus.

Kauden erityisenä huippuhetkenä ja tunteikkaimpana palana nostan kuiten esille viikonlopun lauantain Valkoisten sijoitusottelun, jossa valmennuksen kyyneleet eivät olleet kaukana. Huikeaa kehitystä kauden aikana esittänyt Patu avasi maalitilinsä Steelers paidassa 1.30 min ennen kauden päättymistä. Pojat halusivat kyseisen hetken hänelle itse tarjota ja sitä edelsi muutama Patun loistava veto, jotka suuntautuivat ohi, maalivahdin torjuntaan sekä ylärimasta maaliviivalle ja siitä ulos. Jokaisella laukauksella epätoivo pojan kasvoilla kasvoi,mutta poikien mielissä toivo sen sijaan nousi! Pojista aisti, että seuraava menee kyllä ja he kannustivat yrittämään loppuun asti! Seuraava tilanne, pallo haltuun, käännös kohti maalia ja laukaus... hiljaisuus ja vaihtopenkin totaalinen repeäminen!!! Patun kasvoilta paistoi hämmennys ja poikien kasvot loistivat kilpaa auringon kanssa. Olimme tehneet maalin, joka sisälsi paljon enemmän ja suurempaa kuin taululle muuttuneet numerot 7-1. Koimme joukkuelajien suurimman tunteen, sillä saimme kokea joukkueen yhtenäisyyden voiman joka kantaa mielissä vielä pitkään!

Poikien kasvaminen urheilijoina ja asioistaan huolehtina teineinä on hyvässä vauhdissa ja heidän kehittymistään on ollut hienoa seurata. Tulevalla kaudella kehitymme ja kasvamme vielä lisää ja on hienoa olla mukana todistamassa sitä ainakin vielä tulevan kauden ajan. Laji ja joukkueena toimiminen antaa meille paljon rakennuspalikoita matkalla aikuisuuteen. Osana sitä tulevalla kaudella tulemme pelaamaan entistä tavoitteellisemmin ja tarjoamaan lajiin panostaville mahdollisuuden kehittää itseään myös kovemmissa peleissä. C2 ikäluokka tulee tavoittelemaan paikkaa SM sarjassa ja meidän osaltamme se tulee tarkoittamaan entistä tiiviimpää yhteistyötä 00 ikäluokan kanssa. Kyseisessä joukkueessa meiltä tulee tämän tiedon mukaan pelaamaan yksi kentällinen ja harjoituringissä treenannee 10-15 poikaa. Tarkemmat faktat selkiytyvät kesän aikana, mutta kaikesta huolimatta koko ikäluokka tulee harjoittelemaan yhtenä joukkona myös tulevalla kaudella.

Kesän treenien osalta suunnittelu on hyvässä vauhdissa ja tarkemmat päivämäärät ja sisällöt varmistuvat ensi viikon aikana. Pidämme ensiviikon vielä vapaata harjoittelusta, mutta sen jälkeen aloitamme valmistautumisen tulevaan kauteen. Tarkempaa tietoa kesän harjoittelusta ja päivämääristä tulee ensiviikolla, joten seuratkaa blogia myös tulevan viikon aikana. Kesän treenejä on mahdollisuus korvata myös muita lajeja harrastamalla ja olennaisinta on liikkua ja nauttia harjoittelun lisäksi myös kesästä. Kiitos kaikille pelaajille ja vanhemmille kuluneesta kaudesta sekä erityisen iso kiitos puukkokatsomoon siirtyville Ollille ja Jussille, jotka ovat tehneet äärimmäisen hyvää työtä poikien kanssa jo useamman vuoden ajan! Olen oppinut teiltä poikien tavoin paljon ja tiedän voivani kysyä teiltä apua myös tulevan kauden haasteissa. Nyt hetki lepoa ja katseet uutta kohden!

T. Arto

2 kommenttia:

  1. Iso käsi valmennukselle ja joukkueenjohdolle. Upea kausi kaikin puolin. Tallinna kruunasi kaiken. Hienoja pelaajia ja hienoja pelaajien vanhempia. Ja erittäin hieno kirjoitus :). Ny rillataan!!

    VastaaPoista
  2. Kiitos myös omasta ja poikani puolesta ensimmäisestä kaudesta hienossa joukkueessa on ollut haastava ja kaksijakoinen kausi, useasti kaikki luistaa niin hienosti että oikein ihmetyttää mutta aina sekaan mahtuu teinivuosien seksmelskaa ja mailat lentelee tallissa milloin mistäkin "asiasta"...kiitos valmennukselle jaksamisesta...ja nyt vedetään henkeä...oli muuten niin hieno kirjoitus että nielaseen joutu..

    t: Kujalat

    VastaaPoista