maanantai 29. lokakuuta 2012

Viikonlopun pelit

Viikonloppuna väännettiin haastajasarjan ensimmäiset ottelut sekä eliittisarjan toinen kierros.

Haastajasarja Janakkala
Lauantaina Janakkalassa vastaan asettui ensin KooVee. Liekkö ensimmäisen pelin jännitys vienyt pojista voiton, sillä katsomoa lainatakseni "peli näytti ihan sählyltä". Ensimmäisessä erässä juoksenneltiin päästä päähän ja maalit tasan 2-2. Toisessa erässä jäähyiltiin ja sekoiltiin ja vastustaja kuittasi pelin nopeasti 4-2. Aikalisän jälkeen peliin saatiin pikkuhiljaa sellaista tuttua tekemistä ja loppuerästä lukemat pysyivät samassa. Kolmanteen erään takaa-ajo vaihde päälle ja hallinta oli kohtuullista, mutta maalit erässä tasan 1-1 ja lopputulos 5-3 vastustajan eduksi.

Otteluiden välissä pidettiin pieni palaveri ja pojat miettivät mitä parantaa seuraavaan peliin. Vastauksina: syöttely, liikkuminen ja parempi paikkojen hakeminen.

Toisessa ottelussa vastaan LeKi II, joka valitettavasti joutui sijaiskärsijän rooliin poikien toteuttaessa pelilliset prinsiippinsä. Homma näytti alusta lähtien sellaiselta perustekemiseltä, mitä heiltä treeneissäkin näkee joka viikko. Ottelu keskeytettiin toisen erän puolessa välissä tilanteen ollessa 12-0. Sääntöjen mukaan ottelu keskeytetään, jos peliaikaa on kulunut 30 min tai enemmän ja maaliero on 12 maalia. Oman tulkinnan mukaan ottelun toinen erä olisi siis pitänyt pelata loppuun, mutta toisaalta järjestäjät saivat aikataulua hieman kiinni.

Eliittisarja Iittala
Sunnuntaina Iittalan hallilla vastaan asettui tuttuakin tutumpi Ilves Green. Peli alkoi ehkä liiankin hyvin, sillä pääsimme heti alussa maalin johtoasemaan. Tekeminen lopahti ihan tyystin ja kaveri käytti löntystelyn hyväksi. Pojat olivat hieman ihmeissään Ilveksen aluepuolustuksen kanssa ja pakit seisoivat maalintakana pallo lavassa. Kun painetta ei tullutkaan, niin ei oikein tiedetty mitä pitäisi tehdä... Toisessa erässä peli parani kummasti ja päästiin touhuun mukaan. Palloa haettiin aktiivisemmin ja pakit nostivat jalalla tyhjät tilat pois. Pelillisesti tasaista vääntämistä ja taululla tasan 2-2. Kolmannessa erässä tilanteet vaihtelivat päästä päähän ja maaleja tehtiin vuoronperään. Viitisen minuuttia ennen loppua Ilves pääsi kuittaamaan harmittavasti 3-4 johtoaseman. Meidän yllätykseksi alkoi Ilvekseltä harvinainen pakittelu, joka meille sopi vallan mainiosti. Aikaa kun oli runsaasti juosta kaverin perässä pitkin kenttää, niin uskottiin, että pieni virhe jossakin välissä syntyy ja pallo saadaan käännettyä nopeasti hyökkäykseksi. Sellainenhan sieltä sitten tulikin ja pari minuuttia ennen loppua Arttu pääsi ohjaamaan maalin edestä pelin tasoihin. Tasapeliä odotellessa Leevi päätti kuitenkin toisin ja kiskaisi puolesta kentästä Jopolle tarkoitetun syötön, joka ei onnekseen osunut syöttöön vaan kierteisenä yllätti vastustajan maalivahdin. Johtoasema 5-4 kesti viimeiset 20 sekuntia, joten hyvät pisteet.

Toisessa pelissä vastaan MuuRy, jota vastaan pelit menneet vuoronperään... Koska viimeksi hävittiin Palokassa, niin nyt oli siis meidän vuoromme viedä ottelu. Ottelun alusta lähtien pallo kiersi näyttävästi ja saimme hyviä paikkoja, joista osa meni jopa sisäänkin! Viimeiseen erään 5-0 johdossa, joka näkyi suorituksissa. Erän alku varsin laiskaa pelailua ja vastustaja kuittasi pari maalia nopeasti eroa kiinni. Tilanteessa 5-2 Roope otti muutaman tärkeän kopin ja pysäytti MuuRy:n orastavan kirin.

Ei selvästikkään olla vielä 45 minuutin kunnossa, sillä Ilvestä vastaan kontattiin eka ja MuuRyä vastaan kolmas erä..

Otteluiden maalikoosteet ilmestynevät alkuviikosta, jos vain editoija löytää muutaman tunnin aikaa työstämiseen!?