lauantai 27. marraskuuta 2010

F01 turnauksen satoa

F01 pelit pelattiin tänään kotiareenalla Jukolan kaukalossa ja otteluita oli luvassa jopa kolme.
Ensimmäisessä pelissä vastassa oli KooVee ja näimme pojilta kauden tähän mennessä parasta peliä, jossa johdossa vuoroteltiin vastustajan kanssa tasatahtiin. Valitettavasti onni loppui 20 sekuntia ennen ottelun loppua ja kaveri pääsi rokottamaan tuskaiselta tuntuvan voittomaalin. Lopputulos 3-4 tuntui poikien puolesta pahalta, mutta pelillisestä puolesta olimme hyvin tyytyväisiä. Ensimmäistä kertaa näimme kentällä joukkueen, jossa syöttely ja tiiviisti yhteen pelaaminen toimi hyvin. Hieman paremmalla onnella ottelu olisi voinut päättyä miten vain.

Toisessa ottelussa vastassa oli Ilves Green, joka on pelillisesti kovassa kunnossa. Poikien pelaaminen jatkui hyvällä tasolla, mutta ensimmäisen erän parin virheen seurauksena jouduimme lähtemään toiseen erään 0-2 tilanteessa. Toisen erän alkuun saimme tilanteen kavennettua 1-2, jonka kaveri kuittasi takaisin 1-3. Peli oli tasaista ja pojilta hyvin uhrautuvaa puolustamista. Molemmissa päissä maalivahdit tilkitsivät omat maalinsa ja lisämaaleja ei nähty kovasta yrittämisestä huolimatta.

Kolmannessa ottelussa saimme vastaamme vahvemman Ilveksen Yellow joukkueen, joka näkyi myös kentällä. Valitettavasti emme pystyneet vastaamaan hyvin liikkuvien pelureiden vauhtiin ja Ilveksen johto kasvoi tasaisesti aina toisen erän alkupuolelle asti. Normaalisti emme ota viidettä pelaajaa kentälle, mutta tänään se oli pelillisesti sekä henkisesti tarpeen tehdä. Viidennen pelurin myötä pääsimme pelaamaan kahdella kentällisellä ja peli näytti erittäin hyvältä. Ehkä meidän ongelmamme onkin pelaaminen 4 vs. 4 pienellä kentällä, sillä syöttöjä ja hyviä 1 vs.1 vääntöjä nähtiin tämän jälkeen todella paljon? Ottelu kääntyi kertaheitolla meidän haltuumme ja pääsimme kaunistelemaan lopputulokseksi 5-11.

Asioita, joita haluamme nostaa esille oli ensimmäinen turnaus joukkueena, jonka jäsenet uskaltavat luottaa omaan tekemiseen. Verrattuna edellisiin F01 peleihin saati ensimmäiseen Riihimäen turnaukseen, niin pelaaminen on harpannut valovuoden eteenpäin ja vastuunkantajia pallolliseen peliin on saatu lisää. Häviäminen on aina syvältä, mutta kun tietää tehneensä parhaansa, voi omaan suoritukseensa olla tyytyväinen. Ainakin me valmentajat olimme tänään hyvin ylpeitä pojista, sillä näimme heidän kauden parasta pelaamistaan laajalla rintamalla! Lopputuloksien osalta emme ole lainkaan huolissamme, sillä joukkueen kehittyminen tähtää kevään peleihin, joissa jokaisen panoksella on suuri merkitys. Nyt saamme rauhassa treenata muutaman viikon ja keskittyä joulukuun kotiturnaukseen, jonka käärmekeittojen keittelyt on jo aloitettu.