maanantai 14. maaliskuuta 2011

Jälkilöylyt viikonlopun peleistä

F01 Pirkkahalli

Lauantaina innokas joukko pelureita asteli Pekolan linja-auton syövereihin kohteenaan Pirkkahalli ja päivän koitokset. Muutamien sairastumisten kautta yhä useammalla pelurilla oli edessä kolme tiukkaa ottelua, joten peliminuutteja oli luvassa kaikille varsin paljon.

Ensimmäisessä ottelussa vastassa oli paikallinen järjestävä seura KooVee, jonka kanssa olemme kuluvan kauden aikana saaneet tehdä aina täyden päivätyön. Pelillisesti ottelu oli erittäin tasainen, mutta valitettavasti maalit ratkaisevat ja ottelu päättyi lukemin 1-6. Paikkoja pojilla oli paljon, mutta maalivahdin loistavat torjunnat ja pieni epätarkkuus viimeistelyissä saivat lukemat näyttämään epätasaisemmalta, kuin peli oikeasti oli.

Toisessa ottelussa vastassa oli Ilves Green, jota vastaan pojat lähtivät ennakkoluulottomasti haastamaan. Pallo liikkui alusta lähtien mallikkaasti ja peli vaihteli vauhdikkaasti päästä päähän. Maalissa Horilan Roope poimi palloja kuin marjoja syysmetsässä ja peli kulki hienosti. Kaveri pääsi kuitenkin tuikkaamaan itsensä parin maalin karkumatkalle, jonka jälkeen maaleja painettiin vuorotahtiin. Aina päästiin kaventamaan ja peli vyöryi jatkuvasti kohti vastustajan maalia. Taidokkaista tahtomaaleista ja lopun ilman maalivahtia pelaamisesta huolimatta kaverit jäivät sen yhden maalin karkumatkalle ja veivät pisteet kotiin lukemin 4-5. Peli oli kuitenkin loistavaa ja pelurit poistuivatkin koppiin erittäin tyytyväisinä hyvästä väännöstä.

Kolmannessa ottelussa vastassa Ilves Yellow, jota vastaan jalka alkoi selvästi painamaan. Turnaus oli selvästi vaatinut oman veronsa voimista ja ainoastaan Roopen loistavana jatkunut torjuntavire piti meidät vielä pelissä. Ensimmäisen erän jälkeen taululla oli 0-3. Toiseen erään pojat saivat hyvän ryhtiliikkeen ja pääsimme kaventamaan, mutta valitettavasti Ilveksen viimeistely oli loistoluokkaa ja he pääsivät lisäämään johdon vielä lukemiin 1-5. Lopussa hyödynnettiin kaikki mahdollisuudet, otettiin viides kenttäpelaaja (4 maalin erossa mahdollista) ja napattiin maalivahti pois, kun aikaa oli jäljellä minuutin verran ja vyörytettiin peliä sanan varsinaisessa merkityksessä vastustajan kenttäpäädyssä. Palkinto loppuunasti pelaamisesta saatiin 20 sekuntia ennen loppua, kun Ruposen Valtteri pystyi ohittamaan Ilveksen hyvin pelanneen maalivahdin ja lopputulos 2-5 oli syntyäkseen.

Loistava reissu kaikkiaan, vaikka voittoja ei onnistuttukaan saamaan!

E00 Rahola

Vastassa sarjakakkonen LFT ja sarjaykkönen KRP

Ensimmäisessä pelissä vastassa LFT, jota vastaan olemme koko kauden pelanneet hyviä ja tasaisia vääntöjä alusta loppuun asti. Peli oli heti alusta lähtien hyvin tiukkaa vääntöä, jossa palloista taisteltiin kovaa, mutta silti puhtaasti. LFT:n pelityylin mukaisesti hyökkäykset rakennetaan lähes poikkeuksetta oikean laidan kautta, joka tiesi vasemman laidan puolustajille kovaa päiväpuhdetta. Hyvästä väännöstä huolimatta kaikkia hyökkäyksiä ei pystytty puolustajien tai hyvin maalissa pelanneen Laineen Niklaksen toimesta bloggaamaan ja ylänurkkaan viuhuneet (todellakin viuhuivat) kudit löysivät pelottavan tarkasti paikkansa. Kovalla työllä saimme kuitenkin pelin pikkuhiljaa käännettyä ja saimme pidettyä ottelun tasaisena. Toisessa ja kolmannessa erässä löysimme lääkkeet LFT:n hyviin hyökkääjiin ja kolmannessa erässä tasoitus lukemiin 4-4 oli tosiasia. Hyökkäys kerrallaan peli painettiin vastustajan päähän ja haettiin vimmatusti voittomaalia. Yritystä hieman haittasi kolmannen erän lopussa tulleet rangaistukset, jossa sekä Santeri että vastustajan kaveri ajettiin kentältä punaisten korttien siivittäminä. Kovat tuomiot pojille pienestä nahistelusta, jota kiivaassa väännössä aina tulee. Korhonen ainakin lunasti kerralla joukkueemme jäähypörssin ykköspaikan, sillä tähän mennessä pojat ovat istuneet n. 2-4 minuuttia jäähyllä istunutta kohden koko kauden aikana ja nyt tuli kerralla 2+5+20... Muutaman minuutin tauon jälkeen peli sai taas jatkua ja jatkoimme pyöritystä tasavajaalla. Valitettavasti muutamasta namupaikasta huolimatta voittomaali jäi saamatta ja pisteet jaettiin lukemin 4-4. Hyvä ja kypsä peli pojilta, jossa pallo liikkui taas totuttuun iloiseen tapaan ja vastustaja uskallettiin haastaa sekä pallollisena että pallottomana. Hyvä pojat!

Toisessa pelissä vastassa KRP... 13-1... Valmennusjohto ottaa tappion omiin nimiinsä, sillä emme nähneet tarpeellisena lähteä edellisessä ottelussa hyvin toiminutta kovaa karvauspeliä muuttamaan. Nokialaiset pelaavat hyvää pallollista peliä ja hyödynsivät paikkansa loistavasti. Maalissa urakoineet Niklas sekä Roope eivät mahtaneet maaleille mitään, joten ensimmäinen täyttäaikaa koettu ottelun keskeytys oli tosiasia. Kuten pojat kopissa totesivat "taitaa KRP olla tämän vuoden Suomen mestari". Parin viikonpäästä viimeiseen koitokseen, jossa ratkeaa ketkä kaksi pelaa suoraan ylialueellisessa turnauksessa (KRP. LFT vai Ilves West) ja kuka saa vielä illalla mahdollisuuden kohdata alempien sarjojen lohkovoittajat (KooVee, RuRu vai Ilvs East) ja pelata lopputurnauspaikasta.

Tiivis säbä kevät lähenee loppuaan ja jäljellä vielä yhdet turnaukset 26.3 molemmissa sarjoissa. Ladataan siihen akut kuntoon ja haetaan voitot tiedossa olevista viimeisistä väännöistä!