tiistai 29. maaliskuuta 2011

Rahola 26.3

Lauantaina Raholan tutulla areenalla oli pojille luvassa kauden osalta ratkaisevat pelit ja kaikki jatkomahdollisuus illan karsintapeliin oli omissa käsissä.

Ensimmäisessä pelissä luvassa tiukka vääntö KooVee:ta vastaan, jossa ratkaistaisiin päivän päättyminen tai jatkuminen toisen pelin jälkeen. KooVee oli onnistunut edellisessä turnauksessa nousemaan pisteen meitä edelle ja tappio tietäisi eron kasvamista tavoittamattomaan kolmeen pisteeseen ennen päivän viimeistä varsinaista ottelua. Pojat olivat hyvinkin tietoisia ottelun tärkeydestä, joten painotimme ennen ottelua ainoastaan hienoa tilaisuutta haastaa vuotta vanhemmat tekemään täyden päivätyön oman jatkopaikkansa ansaitakseen. Ennen ottelua pojista huokui hyvää positiivista taisteluhenkeä ja ilmapiiri kopissa oli erittäin hyvä. Ajassa 3.08 pääsimme nauttimaan Noelin loistavasta viimeistelystä, jota edelsi Allun hieno karvaus maalintakana. Loistava maali, jossa ilmentyi poikien taistelutahto. Pelasimme hyvää peliä ja maalissa Nikke poimi varmasti vastustajan vedot. Ajassa 9.17 KooVee kuitenkin pääsi ylivoimalle, jota ehdittiin pelata vajaa minuutti, kun ajassa 10.06 KooVee painoi pallon vastustamattomasti verkonperukoille. Pojat eivät kuitenkaan taipuneet, vaan heti toisen erän alussa 15.23, Atso hienon pallon riiston jäljiltä haastoi KooVeen puolustuksen ja laittoi pallon reppuun. Pelillisesti KooVee taisi olla toisessa erässä hivenen niskanpäällä, mutta joukkue pelasi uhrautuvasti ja Nikke poimi loputkin pienet lipsahdukset hyvin haltuunsa. Ajassa 28.11 kuitenkin tapahtui jotakin, joka muutti ratkaisevasti ottelun kulkua. (seuraava kirjoitettu värillisin lasein...) Pojat lähtivät hyökkäykseen omasta päästä ja vastustaja teki pienen rikkeen keskialueella, josta toinen tuomareista näytti hyödyn olevan päällä, vajaassa sekunnissa pallo kuitenkin päätyi vastustajalle ja KooVeen vikkeläkinttuinen kaveri karkasi läpiajoon, joka päättyi maaliin. Tässä kohtaa tapahtui mielestämme selvä tuomarivirhe, jota kumpikaan tuomareista ei tietenkään myöntänyt. Siihen en tietenkään ota kantaa onko alimman miehen hyvä nousta keskeltä kahden vastustajan kaverin välistä, mutta kyllä rikkeet olisi hyvä viheltää pois. Seuraavassa vaihdossa Pojat lähtivät hivenen innokkaasti taas hakemaan johtomaalia, joka kostautui ajassa 29.29 siirretyn rangaistuksen aikana. 2-3 tilanteessa erätauolle lähteminen ei valmennuksen mielestä olisi ollut lainkaan katastrofi, sillä olimme pelissä hyvin mukana, mutta melkein suoraan edellisen maalin aloituksesta liika innokkuus kostautui ja ajassa 29.44 lukemat 2-4 olivat tosiasia. Kymmenen sekuntia kolmannen erän alusta päästimme KooVeen toistamiseen ylivoimalle ja lopputulos oli yhtä julma, kuin ensimmäiselläkin kerralla. 31.32 taululla 2-5 ja poikien leuat painuivat hetkeksi rintaan.Vaikka heti perään pääsimmekin ylivoimalle ja pyöritimme peliä oivallisesti jäi kavennusmaali saavuttamatta. Paikkoja saatiin tämänkin jälkeen aktiivisesti, mutta pari jäähyä sotkivat kavennusyrityksiä ja kaverit hyödynsivät ne turhankin hyvin. Loppusummerin soidessa taululla paistatteli 2-7 ja kauden loppuminen klo 12.00 alkavaan otteluun oli tosiasia. Pojat pelasivat erittäin hyvän pelin, joten me valmentajat olemme erittäin tyytyväisiä poikien antamaan panokseen. Parempi joukkue kuitenkin tällä kertaa voitti ja ansaitsi jatkopaikkansa illan karsintapeliin. KooVee paransi peliään pitkin kevättä todella paljon, joten joukkueemme toivottaa heille onnea tuleviin peleihin!

Toisessa pelissä oli kyse lähinnä kunniasta, sillä vastaan asettui Ilves West, joka niin ikään oli edellisessä turnauksessa pelannut vakuuttavasti LFT:tä vastaan ja vienyt heiltä pisteet keskinäisessä ottelussa. West taisteli suorasta jatkopaikasta, joka näkyi myös ottelun ensimmäisessä erässä. Ilves painoi palloa vääjäämättä meidän päätyymme ja tämän jälkeen saimme seurata hienoja poikittaissyöttöjä suoraan liikkeessä oleville pakeille, jotka todellakin osasivat laukoa. Omiakin paikkoja oli, mutta niitä ei pystytty vain hyödyntämään. Ensimmäinen erä 0-2 Ilvekselle. Toisessa erässä kavennus ajassa 16.01, joka kuitenkin kuitattiin heti perään ajassa 16.56. Kavennus ja kaskuun, kavennus ja karkuun- oli muutenkin teemana toisessa erässä... Valitettavasti sen erän viimeisen pisti Ilves, joten kolmanteen erään lähdettiin tilanteessa 3-6. Heti kolmannen erän alkuun 30.55 lukemiksi 3-7 ja omaa kavennusmaalia saatiin odottaa aina aikaan 42.38 asti. Valitettavasti kaveri oli nakutellut siihen mennessä kympin täyteen, joten lopputulos 4-10 oli syntyäkseen. Ilves sai selvästikin kropan lämpöiseksi meitä vastaan, sillä seuraavassa he onnistuivat kaatamaan Nokian KRP:n ja näin ylsivät kuin ylsivätkin suoraan kahden parhaan ominaisuudessa suoraan jatkoturnaukseen. Onnittelut heille hienosta suorituksesta. Omalta osaltamme valmennusporras kiittää kaikkia 2001 syntyneitä poikia hienosta kaudesta ja kaikista hienoista muistoista joita kauden aikana on kertynyt. Iloksemme olemme huomanneet meillä olevan tiivis 41 pojan porukka, joka kahdessa eri sarjassa pelaamisesta huolimatta on hitsautunut yhtenäiseksi joukkueeksi.

P.S. Karsintapeleissä KooVee onnistui jatkoajalla tiputtamaan jatkosta FoSun ja LeKi tiputti LFT:n. Näin ollen omasta alkusarjastamme jatkossa on ainoastaan LeKi, jonka hienoa kehitystä oli nähtävissä jo viime syksyn viimeisessä kohtaamisessa. Onnittelut hienosta kehityksestä!